Základní škola a mateřská škola Ždírec nad Doubravou

Vyhledávání na webu

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
28
Dopravní výchova ve 4. ročníku - třída 4.A
29 30 1 2
Volno pro žáky základní školy
Plavecký kurz - 1. lekce
3 4
5 6
Fotografování tříd a skupin
7 8 9
Volno pro žáky základní školy II.
Plavecký kurz - 2. lekce
10 11
12
Den otevřených dveří a Zápis do MŠ
Besídka pro maminky - tř. Sovičky
13
Besídka pro maminky - tř. Zajíčci + tř. Krtečci
14
Peče celá škola
Květinový den ve Ždírci nad Doubravou
Besídka pro maminky - tř. Medvídci + tř. Myšičky
15
Pojizdná učebna techniky
Besídka pro maminky - tř. Koťátka + tř. Veverky
16
Pojizdná učebna techniky
Plavecká kurz - 3. lekce
17 18
19 20 21 22 23
Plavecký kurz - 4. lekce
24 25
26
Výlet - tř. Veverek + tř. Soviček (Mini ZOO Bítovany)
Výlet - tř. Koťátka + tř. Myšičky (Záchranná stanice Pavlov)
27 28
Výlet - tř. Medvídci + tř. Krtečci + tř. Zajíčci (Babiččin dvoreček, Licibořice)
29 30
Plavecká kurz - 5. lekce
31 1
Drobečková navigace

Úvod > Jídelna > Seznam alergenů

Seznam alergenů

  1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně:
    1. pšenice
    2. žito
    3. ječmen
    4. oves
    5. špalda
    6. kamut
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
    1. rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků;
    2. rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína
  5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
    1. zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt.);
    2. přírodní směsi tokoferolů (E306, NULL), přírodního d-alfa tokoferolu, přírodního d-alfa-tokoferol-acetátu, přírodního d-alfa-tokoferol-sukcinátu ze sóji;
    3. fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji;
    4. esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji
  7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) kromě:
    1. syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu;
    2. laktitolu
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich
    Skořápkové plody, konkrétně:
    1. mandle (Amygdalus communis L.)
    2. lískové ořechy (Corylus avellana)
    3. vlašské ořechy(Juglans regia)
    4. kešu ořechy (Anacardium occidentale)
    5. pekanové ořechy (Carya illinoinensis(Wangenh.) K. Koch)
    6. paraořechy (Bertholletia excelsa)
    7. pistácie (Pistacia vera)
    8. makadamie (Macadamia ternifolia)
      a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu.
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšší koncentraci)
    Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich