Základní škola a mateřská škola Ždírec nad Doubravou

Vyhledávání na webu

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
24 25
Logopedická depistáž - kontrola
26 27 28
Zimní sportování prvního stupně
Masopustní karneval
1 2
3
Jarní prázdniny
4
Jarní prázdniny
5
Jarní prázdniny
6
Jarní prázdniny
7
Jarní prázdniny
8
Jarní prázdniny
9
Jarní prázdniny
10 11
Zahájení plaveckého výcviku
Návštěva u ždíreckých hasičů
12 13 14 15 16
17 18
Výšlap do Národní přírodní rezervace
19
Školení první pomoci
20
Divadelní pohádka "O vytrvalém princi"
Pohádka o jaru
21
Maškarní rej - pořádá Spolek Přátelé školy
Vynášení Paní Zimy
22 23
24
Informační schůzka pro rodiče předškoláků
Březen - měsíc knihy
25
Březen - měsíc knihy
26
Den otevřených dveří základní školy
Březen - měsíc knihy
27
Březen - měsíc knihy
28 29 30
31 1 2
Matematická olympiáda - okresní kolo
3 4 5 6
Drobečková navigace

Úvod > Jídelna > Seznam alergenů

Seznam alergenů

  1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně:
    1. pšenice
    2. žito
    3. ječmen
    4. oves
    5. špalda
    6. kamut
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
    1. rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků;
    2. rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína
  5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
    1. zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt.);
    2. přírodní směsi tokoferolů (E306, NULL), přírodního d-alfa tokoferolu, přírodního d-alfa-tokoferol-acetátu, přírodního d-alfa-tokoferol-sukcinátu ze sóji;
    3. fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji;
    4. esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji
  7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) kromě:
    1. syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu;
    2. laktitolu
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich
    Skořápkové plody, konkrétně:
    1. mandle (Amygdalus communis L.)
    2. lískové ořechy (Corylus avellana)
    3. vlašské ořechy(Juglans regia)
    4. kešu ořechy (Anacardium occidentale)
    5. pekanové ořechy (Carya illinoinensis(Wangenh.) K. Koch)
    6. paraořechy (Bertholletia excelsa)
    7. pistácie (Pistacia vera)
    8. makadamie (Macadamia ternifolia)
      a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu.
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšší koncentraci)
    Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich