Základní škola a mateřská škola Ždírec nad Doubravou

Vyhledávání na webu

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
30
Vánoční prázdniny
31
Vánoční prázdniny
1
Vánoční prázdniny
2
Vánoční prázdniny
3
Vánoční prázdniny
4
Vánoční prázdniny
5
Vánoční prázdniny
6
Vánoční prázdniny
7 8
Sběr papíru
9 10
Lyžařský kurz - 1. lekce
11 12
13
Třída s rozšířenou výukou už brzy u nás
14 15 16 17
Lyžařský kurz - 2. lekce
18 19
20 21
Beseda o školní zralosti dětí
22 23 24
Lyžařský kurz - 3. lekce
25 26
27
Putovní výstava HEYDRICHIÁDA
28
Putovní výstava HEYDRICHIÁDA
Přijímací zkoušky NANEČISTO
29
AI ve vzdělávání - seminář s Evou Nečasovou
Putovní výstava HEYDRICHIÁDA
30
Putovní výstava HEYDRICHIÁDA
31
Putovní výstava HEYDRICHIÁDA
Lyžařský kurz - 4. lekce
1
Putovní výstava HEYDRICHIÁDA
2
Putovní výstava HEYDRICHIÁDA
Drobečková navigace

Úvod > Jídelna > Seznam alergenů

Seznam alergenů

  1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně:
    1. pšenice
    2. žito
    3. ječmen
    4. oves
    5. špalda
    6. kamut
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
    1. rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků;
    2. rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína
  5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
    1. zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt.);
    2. přírodní směsi tokoferolů (E306, NULL), přírodního d-alfa tokoferolu, přírodního d-alfa-tokoferol-acetátu, přírodního d-alfa-tokoferol-sukcinátu ze sóji;
    3. fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji;
    4. esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji
  7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) kromě:
    1. syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu;
    2. laktitolu
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich
    Skořápkové plody, konkrétně:
    1. mandle (Amygdalus communis L.)
    2. lískové ořechy (Corylus avellana)
    3. vlašské ořechy(Juglans regia)
    4. kešu ořechy (Anacardium occidentale)
    5. pekanové ořechy (Carya illinoinensis(Wangenh.) K. Koch)
    6. paraořechy (Bertholletia excelsa)
    7. pistácie (Pistacia vera)
    8. makadamie (Macadamia ternifolia)
      a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu.
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšší koncentraci)
    Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich