Základní škola a mateřská škola Ždírec nad Doubravou

Vyhledávání na webu

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
27
Podzimní prázdniny
28
Podzimní prázdniny
29
Podzimní prázdniny
30
Burza středních škol u nás ve škole
Exkurze ve slévárně Nové Ransko
31
Preventivní program Jsme tým - pro žáky 3. tříd
1 2
3 4
Švihadlová výzva pro 1. stupeň
Soutěž Cihla k cihle - krajské kolo
5
Setkání žákovských parlamentů v Jihlavě
Kvalifikační florbalový turnaj - chlapci 6. a 7. ročník
6
Lední bruslení - 1. lekce
Exkurze třetích tříd - ekocentrum Horní Krupá
7
Krajské kolo Logické olympiády
8 9
10
Budeme soutěžit v informatice s Bobrem
11
Budeme soutěžit v informatice s Bobrem
Okresní kolo florbal chlapci
12
Budeme soutěžit v informatice s Bobrem
Vánoční fotografování prvního stupně
13
Budeme soutěžit v informatice s Bobrem
DEN S AI VE ŽDÍRCI NAD DOUBRAVOU
Florbalový turnaj dívek - 6. a 7. ročník
Lední bruslení - 2. lekce
Preventivní program 2. třídy - virtuální bezpečí
14
Budeme soutěžit v informatice s Bobrem
Podzimní diskotéka
15 16
17 18 19 20
Třídní schůzky
Lední bruslení - 3. lekce
21 22 23
24 25
Lední bruslení - 4. lekce
26 27
Florbalový turnaj dívek - 8. a 9. ročník
Lední bruslení - 5. lekce
Florbalový turnaj dívek - 8. a 9. ročník
28
Návštěva Krajské knihovny - třída 4.B
29 30
Drobečková navigace

Úvod > Jídelna > Seznam alergenů

Seznam alergenů

  1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně:
    1. pšenice
    2. žito
    3. ječmen
    4. oves
    5. špalda
    6. kamut
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
    1. rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků;
    2. rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína
  5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
    1. zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt.);
    2. přírodní směsi tokoferolů (E306, NULL), přírodního d-alfa tokoferolu, přírodního d-alfa-tokoferol-acetátu, přírodního d-alfa-tokoferol-sukcinátu ze sóji;
    3. fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji;
    4. esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji
  7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) kromě:
    1. syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu;
    2. laktitolu
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich
    Skořápkové plody, konkrétně:
    1. mandle (Amygdalus communis L.)
    2. lískové ořechy (Corylus avellana)
    3. vlašské ořechy(Juglans regia)
    4. kešu ořechy (Anacardium occidentale)
    5. pekanové ořechy (Carya illinoinensis(Wangenh.) K. Koch)
    6. paraořechy (Bertholletia excelsa)
    7. pistácie (Pistacia vera)
    8. makadamie (Macadamia ternifolia)
      a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu.
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšší koncentraci)
    Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich